Home » Evenement

Fotografie

Evenement

Een evenement is doorgaans een feestelijke en plezierige bijeenkomst waar door zowel het bedrijf, als de gasten, naartoe geleefd wordt. De enthousiasme begint al geruime tijd voordat het evenement daadwerkelijk plaatsvindt. Op de dag zelf wordt er vooral genoten. Een ongedwongen sfeer waar werknemers en/of klanten een mooie tijd beleven. Dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk vastleggen, zodat er ook achteraf nog met plezier aan het evenement wordt gedacht.

Frits van Eldik geeft een presentatie over zijn ervaring als autosport fotograaf bij een fotografie evenement
Bas Uijlings geeft een presentatie over ondernemerschap

Waarom?

Scherpe foto’s die de sfeer van het evenement goed in kaart brengen. Dat is het doel. Ten eerste omdat de aanwezige bij het zien van de foto’s de hele dag opnieuw beleven. Een goede herhinnering kan ertoe leiden dat er al wordt uitgekeken naar het volgende evenement dat georganiseerd wordt. Als tweede heeft het ook meerwaarde voor de genodigde die niet aanwezig konden zijn. Zij zullen bij het zien van de foto’s een goede impressie krijgen. Hierbij creëren zij wellicht het gevoel dat ze erbij zijn geweest of erbij hadden willen zijn.

Hoe?

Het gevoel creëren dat je bij een evenement aanwezig bent geweest, terwijl je er niet bij was. Hoe creëren we dat? Transparantie. Wat heeft zich allemaal afgespeeld. Vertrouwen. Hoe was de ambiance en sfeer. Betrokkenheid. Wie waren er allemaal wel aanwezig? Degene die het moeten missen nemen we alsnog mee naar het evenement. Door in beeld te brengen wat zich allemaal heeft afgespeeld.

Wat?

Wat heeft zich afgespeeld tijdens het evenement? Dat wil je terugzien in de foto’s. Allereerst is het belangrijk dat alle hoogtepunten voorbij komen. Kern momenten. De foto’s nemen de kijker als het ware mee naar het evenement. Daarnaast zijn sfeerfoto’s van belang. Hierop is te zien wat voor soort evenement heeft plaatsgevonden: formeel, informeel, leerzaam, feestelijk, uitbundig of intiem. Eventueel aangevuld met beeldmateriaal van het decor en de aankleding.

Waarvoor?

Waarvoor zijn goede evenementen foto’s belangrijk? Het organiseren kost doorgaans veel tijd en geld. Er wordt nagedacht over de locatie, de gasten, de sprekers, de catering, de aankleding, het decor, het personeel, het licht en het geluid.  Deze voorbereiding begint al geruime tijd voordat het evenement daadwerkelijk plaatsvindt. De voorbereiding gebeurd secuur en ook tijdens het evenement zijn er veel mensen hard aan het werk om het tot een succes te maken. Waarom niet investeren in de nabeleving? De foto’s kunnen dienen als online en offline promotiemateriaal.

Wanneer?

Ben jij nu net zo enthousiast over evenementen fotografie als ik? Dat snap ik! Neem contact met mij op voor meer informatie, mogelijkheden of natuurlijk voor het plannen van een afspraak.

Cynthia Boll geeft een presentatie over haar reportage in Indonesië bij een fotografie evenement

Portfolio

Neem een kijkje in mijn portfolio

Bekijk portfolio

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Aanvragen

Deze klanten gingen jou voor

Heb je nog vragen?

VRAAG HET AAN MIJ

Neem contact op