Home » Zakelijk portret

Fotografie

Zakelijk portret

Een mooi zakelijk portret geeft je een kijkje binnen de muren van een bedrijf. Wie pikt er in het magazijn altijd de orders en hoe ziet degene eruit die elke maand de facturen stuurt? Wie staan er allemaal klaar om jou klanten zo goed mogelijk te bedienen. Dat gaan wij laten zien.

een portret van een medewerker van bloemist van baar
portret van ruud geschoten door door fotograaf daryl sadijo

Waarom?

Een zakelijk portret van jou werknemers geeft transparantie. Jou klanten zijn wellicht benieuwd wie de nieuwe binnendienst medewerker is, die zij al verschillende keren hebben gesproken. Leveranciers kunnen zich afvragen wie de leveringen inboekt, waar ze wekelijks mail over ontvangen. Potentiële nieuwe werknemers willen misschien weten wie toekomstige collega’s kunnen zijn, voordat ze definitief solliciteren. Zo zijn er nog tal van redenen te bedenken waarom het belangrijk is om jou werknemers van hun beste kant te tonen.

Hoe?

Er zijn verschillende manieren om jou werknemers van hun beste kant te laten zien. Bij een zakelijk portret wordt de foto gemaakt op de werkplek. Bij een productie medewerker kan dit in de fabriek zijn. Een pakketbezorger kan in zijn bestelbus zitten. De postbode kan buiten lopen met zijn brieventas. Werknemer in hun vertrouwde omgeving. Dit is doorgaans minder spannend dan wanneer er een foto in een studio wordt gemaakt. De werknemer straalt rust en vertrouwen uit, maar moet vooral zichzelf zijn. Het is van belang dat de geportretteerde een positieve uitstraling heeft. Deze positieve uitstraling wordt vervolgens doorvertaald naar het bedrijf.

een portret van angela geschoten door fotograaf daryl sadijo

Wat?

Wat wil je precies laten zien? Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw verhaal te vertellen. Wat belangrijk is, is dat de foto’s representatief zijn aan de uitstraling van jouw bedrijf. De sfeer binnen het bedrijf bepaald ook de sfeer van de foto’s. Denk hierbij aan een formele of een informele setting. Hierbij speelt kleding een belangrijke rol. Op de dag van de shoot is het aan te raden werknemers meerdere setjes kleding mee te laten nemen, om zo samen tot beste foto’s te komen.

Waarvoor?

Waar kan de portretten allemaal voor worden ingezet? Als eerste, en meest voor de hand liggende, de website. Veel sites hebben een ”over ons’’ kopje waaronder je kennis maakt met het bedrijf en de werknemers, dit is natuurlijk niet compleet zonder een sterke foto. Ten tweede kan je denken aan andere online kanalen, zoals bijvoorbeeld social media of nieuwbrieven. De uitgelezen kans om jou werknemers één voor één naar voren te schuiven met  een mooi verhaal én foto. De derde mogelijkheid is om promotiemateriaal te delen. Er kan worden gedacht aan promotiemateriaal zoals flyers of folders. Deze geef je een extra persoonlijke touch met een foto van jou eigen personeel.

portret van theo geschoten door fotograaf daryl sadijo

Wanneer?

Ben jij nu net zo enthousiast over een zakelijk portret als ik? Dat snap ik! Neem contact met mij op voor meer informatie, mogelijkheden of natuurlijk voor het plannen van een afspraak.

Portfolio

Neem een kijkje in mijn portfolio

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Deze klanten gingen jou voor

Heb je nog vragen?

VRAAG HET AAN MIJ